Uitwisselingsweekend groot succes!

//Uitwisselingsweekend groot succes!

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. In totaal maakte 50 Engelsen vanuit Felixstowe de overtocht naar  Hoek van Holland om vervolgens naar De Heul door de reizen. De grote Engelse delegatie bestond dit jaar uit 27 spelers (O13), 4 coaches, 2 man staf en maar liefst 17 ouders/supporters. Kortom niemand leek dit weekend te willen missen. En terecht overigens, want de jaarlijkse uitwisseling is voor spelers en ouders altijd weer iets bijzonders.

Rond de klok van 18:15 uur kwamen de Engelsen aan op Quintus en na een kort welkomstwoordje werden de Engelsen kinderen verdeeld onder de gastgezinnen en ging iedereen even naar huis om snel even wat te eten en zich klaar te maken voor het avondprogramma. Net als vorig jaar werd op vrijdagavond palviljoen de Zweth onveilig gemaakt. Kortom lekker baggeren en loltrappen.

Zaterdagmorgen stond traditiegetrouw de Match of the Day op het programma. In deze wedstrijd wordt gestreden om felbegeerde de VIS/CURREY CUP, vernoemd naar Nol Vis en Graham Currey die 35 jaar geleden de uitwisseling zijn gestart. Doordat er dit jaar 27 voetballers waren overgekomen werd de Match of the Day gespeeld in een tweeluik. De scores van beide wedstrijden werden bij elkaar opgeteld om zo de winnaar te bepalen. In de eerste wedstrijd onder leiding van Mike Reitsma kwam Quintus als een komeet uit de startblokken en pakte binnen de kortste keren een 2-0 voorsprong. Felixstowe was misschien wat onder de indruk van de fantastische ambiance waarin geacteerd moest worden, maar herstelde zich zeer knap. Nog voor rust wisten ze zich terug te vechten in de wedstrijd en uiteindelijk werd er met 2-2 gerust. De tweede helft zette Felixstowe de ingeslagen weg door wat resulteerde in een 2-4 overwinning voor onze ‘overburen’. De tweede ploeg van Quintus moest dus flink aan de bak om de VIS/CURREY CUP in de Heul te houden. Lang ging de tweede wedstrijd gelijk op, maar Quintus wist toch een voorsprong te pakken van 1-0. De spanning steeg naar een kookpunt, want nog  één goal erbij en Quintus zou weer gelijk staan. Beide ploegen haalde een zeer goed niveau, maar uiteindelijk werd Quintus toch sterker en sterker. Dit resulteerde in een klinkende 4-0 overwinning wat de totaalscore over de twee wedstrijden op 6-4 voor Quintus bracht. Het resultaat hiervan is dat de VIS/CURREY CUP nog zeker tot begin mei op Quintus te bewonderen zal zijn. Daarna zullen we met de beker afreizen naar Felixstowe om daar de CUP te verdedigen.

Na welverdiende en goed verzorgde lunch stond zaterdagmiddag Drievliet op de planning. Ondergetekende was niet aanwezig maar van horen zegge was dit ook een groot succes.

Amper bijgekomen van het drukke ochtend en middagprogramma verzamelde iedereen die bij het weekend was betrokken zich om 19:30 uur voor de feestavond. Eerst werd er nog even een balletje getrapt op het hoofdveld en vervolgens spoedde ieder zich naar binnen voor de Quiz onder leiding van Youri en Chris die door de brede voetbalkennis van de deelnemers nog even een beroep moesten doen op hun improvisatievermogen. De loterij onder leiding van Nol, Thijs en Peet was net als ieder jaar een groot succes en vele vielen in de prijzen. Er werd nog even gezellig geborreld en nagepraat voordat ieder moe maar voldaan richting huis keerde. Toch bleef er bij sommige vlak voor het einde maar één vraag door hun hoofd spoken terwijl de stoelen de lucht in gingen: Where is Mustafa?

Zondagmorgen stond pas om 13:30 uur het D-toernooi op het programma dus kon er ’s morgens uitgeslapen worden. Naast twee teams van Felixstowe en Quintus waren ook Honserlerdijk, Verburch en KMD van de partij. Het toernooi werd gespeeld in twee poules en in beide poules eiste Quintus de eerste prijs op en volgde Felixstowe op de tweede plaatst. Na wederom een geslaagde dag keerde de kinderen weer terug bij hun gastgezinnen voor de vrije zondagavond.

Terwijl de meeste Nederlandse mannen maandag gewoon naar school moesten verzamelde de Engelsen op Quintus om zich voor te bereiden op de lange terugreis met de Stenaline.

Inmiddels is de rust weer weder gekeerd in de Heul en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Hierbij willen we dan ook iedereen bedanken die op welke wijze dan ook zijn steentje heeft bijgedragen.

Begin mei gaan we met een Nederlandse delegatie richting Felixstowe. Binnenkort ontvangen de spelers die in aanmerking komen (op leeftijd, iedereen krijgt minimaal één keer de kans) voor de trip naar Engeland bericht per mail.

Het weekend is uitgebreid vastgelegd op camera door Bas Zandvliet en is terug te kijken via onderstaande link op Youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=hhIprWuOJsk

Namens de commissie Uitwisseling Engeland,
Bas

2017-08-31T16:46:02+00:00 augustus 31st, 2017|Verslag|